“I es fan dir crítics!”. Un suïcidi musical
Contravenint el tòpic que diu que tots els qui escriuen sobre música són en realitat músics frustrats –o, per contra, duent-lo fins a les últimes conseqüències–, un grup de periodistes musicals compartiran escenari amb músics professionals. Sota el títol de “I es fan dir crítics”, Robadors 23 engega un cicle, el darrer dimarts de cada mes, en què acreditats crítics de tots els gèneres i publicacions encapçalaran una banda completada amb músics sovint objecte de la seva ploma. A l’altre cantó, un altre músic professional farà de crític i s’ocuparà de ressenyar l’esdeveniment. El món a l’inrevés per un dia en un cicle tant únic com suïcida.
Ferran Esteve, Joan Díaz i Oriol Roca.
Robadors 23 (C/ Robadors, 23)
Dimarts 24 de febrer. 20.45h.
Entrada lliure
El primer concert tindrà com a protagonista l’il·luminat a qui cal atribuir la idea que farà que, a partir d’ara, els músics de la ciutat tinguin arguments —o no— contra les divagacions de la crítica musical. Ferran Esteve (Barcelona, 1975) va formar amb 16 anys el seu primer grup, Batikano, a l’Institut Maragall. Després de passar per diferents grups amateurs i d’estudiar música aquí i allà, va enregistrar una maqueta al capdavant del seu trio, format per Aleix de Gispert i Pinyu Martí. Aquesta experiència musical i algun concert amb aquest grup i amb d’altres formacions van posar fi a la seva carrera musical alhora que, per exigències del guió post-universitari, s’iniciava en el món de la ploma com a traductor. Precisament va ser la traducció el que li va permetre entrar en contacte per primera vegada amb el món dels mitjans de comunicació, i d’aquesta relació van sorgir alguns articles per a la revista Guitarra Total.
Col·laborador del portal Ritmes.net i del suplement “Rock&Classic” del diari Avui durant la seva darrera etapa, Ferran Esteve ha escrit a la revista Jaç des del primer número de la publicació, i participa de tant en tant en altres publicacions i programes de ràdio (hi ha fins i tot qui troba plaer a presentar-lo pel món com “el corresponsal de la BBC a Barcelona”). Després d’entrevistar —i sobreviure— a James Carter, el malcarat per antonomàsia del món del jazz, Ferran Esteve s’afanya a pujar a un escenari acompanyat en aquesta ocasió pel baterista Oriol Roca, membre, entre d’altres, dels grups Vrak (guanyadors del Concurs de Jazz de Barcelona l’any 2007) o The Sweet Cut, i col·laborador habitual del músic barceloní Refree, i el pianista Joan Díaz, recentment guardonat amb el premi de la crítica de la revista Jaç pel seu disc We sing Bill Evans (FSNT) i de qui la revista Jazzman ha dit que es projecta “com una personalitat interessant en el panorama europeu”.
Més informació a I es fan dir crítics.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada